RSS
 

Klassefesten 2012

11 nov

Besøg på Gl. Estrup Herregårdsmuseum. 26. oktober 2012
af Ingerlise
Det kulturelle indslag i år var et besøg på Gl. Estrup Herregård.

Vi havde guide på, Jørgen Justesen, som er en af mine amatør arkæologi venner. Som altid gav han en rigtig god rundtur på slottet, og fortalte om de forskellige
Skeel ´er der havde beboet herregården. Gl. Estrup er første gang nævne i 1300 tallet.

Vi startede i kirken. Den bliver stadig brugt som sognekirke. Derfra arbejde vi os frem gennem tiden. Vi fik futter på vores sko, for at vi ikke skulle slide for meget på gulvene, som lige var blevet restaureret. Der var mange rum, og i hvert af dem havde Jørgen en historie at fortælle. Slottet havde været i familiens eje altid, indtil det blev solgt i 1926., sammen med alt inventar. Det bruger man nu tid og penge på at købe tilbage, og det er lykkes, i stor udstrækning. Vi så riddersalen, mange fine gobeliner, og ”arsenik” tapetet. Vi så det nyindrettede bibliotek, med mange gamle bøger, og turen endte på 2. sal i stuen fra klunketiden.
På grund af vejret så vi ikke orangeriet og haven, men de er et besøg værd på en dejlig sommerdag.
Vi sluttede af inde i landbrugsmuseet.


Admin:

Efter et par hyggelige timer på Gl. Estrup kørte vi Britta’s hjem, på Mariagervej. Kurt Helge havde endelig fået fri fra arbejde og kunne derfor slutte sig til os.

Britta og Ellen Margrethe havde sammen med Britta´s datter forberedt en hyggelig eftermiddag og aften. Tak til dem for både mad og opvartning … superlækkert mad. 3 retter med diverse tilbehør.
Som sædvane blev det sent inden vi brød om, men forinden da aftaltes vi at næste klassekomsammen i 2013 skulle foregå hos Hanne i Lystrup. Dato: 26. oktober. Nærmere herom.

Opfordring: Det er svært i tekst at differentierer det ene arrangement efter det andet, idet snakken på disse hyggelige dage oftest drejer sig om: “Kan I så huske …?”
derfor opfordres I til at lægge et par ord her på siden, om hvad der er sket siden sidst, m.m.
KH knipsede nogle billeder på aftenen som ses herunder:

1-DSC_0102

1-DSC_0096

  1-DSC_0094

1-DSC_0092

 1-DSC_0098

1-DSC_0101

1-DSC_0100

 

Leave a Reply