RSS
 

Mindeord om Torben Sylvest Hansen

06 nov

Den 11. juni 2015 fik vi en e-mail fra Knud:

Torben var efter længere tids kræftsygdom afgået ved døden på Vigerslevhus i Valby.

Begravelsen fandt sted i Højnæskirken i Rødovre d. 20. juni, og Knud deltog med blomster og en sidste hilsen fra klassen.

 

Efterskrift af Leif & Knud:

Torben kom til Østervangsskolen allerede i 2. klasse. Han kom fra Fabersvejens Skole, hvorfra han ofte omtalte frk. Stouby, som var hans håndgerningslærerinde.

I klassen – helt op til og med 3. real, var Torben en stille og rolig kammerat. Han var empatisk og altid lyttende til sine kammerater. Af og til bidrog han på sin underfundige måde med et lunt svar. Torben var altid velforberedt til timerne, og var ikke en ”balladefyr”. Han kunne sidde og fundere, for pludselig at fyre en lun vits af. Når Torben havde åbnet sin madkasse, var han mægtig sart overfor uhøvisk tale. Har flere gange oplevet Torben smække låget på madkassen, når snakken blev for ”slem”.

Torben var detaljens mester. Hans tegninger og penselstrøg i formningstimerne var fuldendte, og i tiden efter 65 brugte Torben sine kunstneriske evner til at tegne og male, bl.a. har vi i klassen stiftet bekendtskab med hans arbejder fra Randers og opland.

Torbens kæreste eje – hustruen Lisbeth – som han mødte i en relativ sen alder, døde for en halv snes år siden. Savnet var stort for Torben, og han fandt trøst i bl.a. maleriet og sin gang i kirken.

Siden klassens 40 års jubilæum har Torben trods den lange rejse fra København til Randers  deltaget i næsten samtlige klassekomsammener.

Torben vil blive savnet.

Æret være hans minde.

 
No Comments

Posted in Minder

 

Leave a Reply